Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: REKAPITULACIJA  (Posjeta: 2748 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tolteq
Gost
« na: Prosinac 21, 2008, 01:08:13 »

Posto je rekapitulacija najvazniji čin za vracanje izgubljene energije tokom zivota i za postizanje viseg nivoa svijesti, da bi se lakse shvatila Kastanedina djela i opcenito da bi se lakse shvatio put znanja, postao bi korisne upute za rekapitulaciju:

Armando Tores / Susreti S Nagualom:

Za rekapitulaciju nisu potrebni nikakvi posebni uslovi.
Možemo vežbati u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, kada god osetimo potrebu da to činimo.
Ratnici rekapituliraju dok se šetaju putem, u kupatilu, dok rade ili dok jedu; kada god je mogu?e! Najvažnija stvar je da se to obavlja.
Dodao je da nije potrebno zauzimati određeni položaj. Jedini uslov je da nam bude udobno, kako fizičko telo ne bi zahtevalo pažnju koja bi se mešala sa sećanjima.
Međutim, čarobnjaci veoma ozbiljno pristupaju vežbanju. Neki koriste drvene kutije, uzdignute platforme, ormane ili pećine. Drugi grade kućicu među najvišim granama velikog drveta ili iskopaju rupu u zemlji i prekriju je granama. Dobra praksa rekapituliranja je sedeti na krevetu, u tami, pre nego što legnemo da spavamo. Svaki način koji nas odvaja od okoline je dobar za formalnu rekapitulaciju.
Kada smo locirali događaj i osvežili u pamćenju svaki njegov deo, potrebno je da udahnemo kako bi smo povratili energiju koju smo ostavili za sobom a onda da izdahnemo vlakna koja su drugi položili u nama. Disanje je magično jer je ono funkcija koja daje život.
Karlos je objasnio da ova vrsta disanja treba biti udružena sa vodoravnim pokretima glave, koje čarobnjaci nazivaju ''provetravanje događaja''.
Neko ga je upitao da li je neophodno disati sa desna u levo ili u suprotnom smeru.
Odgovorio je: ''Kakve to ima veze?'' To je rad sa energijom; ne postoje čvrsti obrasci. Ono što se računa je namera. Udahnite kada želite nešto da povratite i izduvajte natrag sve što nije vaše. Ako to učinite sa celokupnom svojom prošlošću, prestaćete da živite zarobljeni okovima sečanja a umesto toga bićete usredsređeni na sadašnjost. Vidovnjaci opisuju taj efekat kao suočavanje sa činjenicama onakvim kakve jesu, ili kao objektivno viđenje vremena.

Kreativna radionica na Omega institutu (Kastanedino tensegrity društvo)

26 - 29. maj 1995. godine

.......
Zatim je jedna žena pitala za rekapitulaciju. Florinda je rekla da je to pitanje za Chakmule, koji su na svojoj petoj rekapitulaciji. Nai i Kajli su pogledali Renatu, koja je rekla: "Izgleda da sam prozvana." Renata je odgovorila da nakon što čovjek sastavi listu i nađe privatno mjesto u kome može da izgradi disciplinu potrebnu za rekapitulaciju, on treba da uzme posljednju osobu s liste i izabere scenu u kojoj je bio u kontaktu s tom osobom. Vi ponovo kreirate scenu u njenoj potpunosti, udišući sve to u svoja pluća. To je udisaj i izdisaj. Može da bude od pomoći ako za početak izaberete stara seksualna iskustva, jer ta rekapitulacija oslobađa mnogo energije. Ponovo kreirajte kompletnu scenu, sa svim interakcijama koje ste imali s tom osobom. Kada jednom kompletirate svoju listu rekapitulacije, ponovo počinjete sa svim interakcijama koje ste imali od trenutka kada ste započeli rekapitulaciju.

Nai je dodala da je rekapitulacija jedna od umjetnosti koje su otkrivene i razvijene od strane drevnih čarobnjaka. Viđenje energetskih jedinica oslobođenih interpretacije je omogućilo drevnim čarobnjacima da vide silu nalik na oblak, koja omogućuje rođenje svakom živom biću. Oni su također vidjeli da taj oblak svijesti tokom života dobija na intenzitetu. Zatim su vidjeli da čovjek, u trenutku smrti, gubi. i život i svijest. Sila koja uzima svijest ne može da razlikuje svijest od života. Onda su otkrili da Orao može da bude zadovoljen vjernom kopijom svijesti. Čineći to, čarobnjaci su "prolazili kroz iglene uši u slobodu".

Rekapitulacijom su Chakmuli došli do toga da se njihov pogled na život radikalno promenio. Navedeni koraci u rekapitulaciji bi trebalo da se striktno slijede, naročito prilikom prve rekapitulacije, jer vam oni u velikoj mjeri pomažu da se sjetite drugih događaja, a ujedno vam pomažu da proširite svijest. Rekapitulacija je oporavljanje naše energije i vraćanje tuđe energije. Ona također blago pomjera skupnu točku, dovoljno da joj omogući fluidnost. Isto tako, ona oslobađa ljude od tovara koji im onemogućava da budu laki i zračni. Možemo da steknemo veliku količinu svijesti tokom života, ali bez rekapitulacije ne možemo da se "odšuljamo pored carinarnice smrti" sa sviješću koju posjedujemo. Sa svakom osobom na listi počnite od vašeg posljednjeg kontakta i vraćajte se ka prvom. Onda izbrišite tu osobu s liste i pređite na drugu.
......
Evidentirano
Crni Skaut
Gost
« Odgovor #1 na: Prosinac 21, 2008, 02:03:20 »

Slijedi prikaz rekapitulacije, tehnike za brisanje osobne povijesti i vracanje izgubljene energije.


REKAPITULACIJA je odlicna za modernog čovjeka, a razlog zašto se stavlja toliki naglasak na nju je stoga jer to svatko može raditi. Ne morate biti "Čarobnjakov učenik" ili što slično. Svaki pojedinac, uz minimalni interes moze poceti s njenim provodjenjem.

To je tehnika za brisanje ideje o sebi, ili što je to ja, u smislu sjećanja i povezanosti s ljudima koje netko ima tijekom života. To je u biti energetska ideja, jer kada se netko odnosi prema ljudima, naravno da se izmjenjuje energija. Mnogo toga je izgubljeno ili ostavljeno u proslosti. Preko zabrinutosti ili dubokih osjećaja, energija je ostavljena u svijetu i u ljudima. A strategija - jer radi se o čarobnjačkoj strategiji - je da se energija povrati, da se dovede natrag, tako da je možete imati sada, u
sadašnjosti. Zašto da lebdi u nekoj tajanstvenoj prošlosti, i da vas na neki način drži fiksiranima u mjestu gdje ste?

Prije nego sjednete, vi načinite svoj popis. Popis svih osoba koje ste ikada sreli, bili s njima, imali bilo što s njima, za cijeli svoj život. To će iziskivati određeni posao i prisjećanje. Ovo prisjećanje, samo po sebi, na neki način
popušta skupnu točku. Dakle, radi se o nekoj vrsti pripreme.

Vraćajući se natrag u svom umu i prisjećanje svakoga koga ste ikada poznavali, vi radite od sadašnjosti unazad, i zapisujete sve s kim ste radili, svoju obitelj, suradnike, svakoga s kim ste imali bilo što. Zapravo činite dva popisa.
Prvo svoja seksualna iskustva. Svakoga s kim ste imali bilo što seksualno. A vidovnjaci uvijek tvrde da započinjete ovdje jer to je temeljna energija koja je tamo izgubljena, i ako povratite to, tada ćete imati poticaj da se sjetite ostalih ljudi.

Čarobnjaci su običavali imati svoje rekapitulacijske sanduke, u kojima bi bili zakopani, ili u pećinama. Razlog tome je osjecaj pritiska na svjetlosno tijelo, a time i na kinesteticku memoriju kojim se dodatno pospjesuje kvaliteta prisjecanja. Stoga, ako postoje prilike trebalo bi je raditi
pod takvim uvjetima jer to zaista pospjesuje rad.


Sama tehnika izvodjenja je slijedeca:

- Pronaci mjesto u tisini gdje necete biti uznemiravani neko vrijeme.
- Sjesti u odgovarajuci i udobni polzaj, moze to biti neka asana ili obicna stolica.
- Primiriti misli neko vrijeme, najjednostavnije nekom metodom disanja ili odbrojavanjem od 15 do 1.
- U mislima predociti sliku dogadjaja koji se zeli rekapitulirati. Ovo je od posebne vaznosti, jer zahtijeva sto detaljniju vizualizaciju. Svaka sitnica koju mozemo prizvati u sjecanje je znacajna.
- Kad smo jednom ucvrstili prizor, pocinjemo sa disanjem i to, kretnjom glave s desna na lijevo. Udisaj tece dok se glava krece sa desnog ramena prema lijevom, a izdisaj pri njenom povratku.
- Disanje je lagano, kretnje su spore - prepustene inerciji tijela, koje ce naci i najpodobniju brzinu.
- Ovo ponavljamo sve dok ne osjetimo da je dogadjaj "proventiliran", sto i jest stvarni utisak koji se pojavljuje. Mi ustvari provjetravamo povijest.
- Kada je dogadjaj uredno rekapituliran, glava se vraca u normalni polozaj na sredini tijela.
- Ponoviti postupak sa slijedecim dogadjajima.Kada ste to napravili sa cijelim svojim životom, prilično se distancirate od svoje prošlosti koje se sjećate. Usput rečeno, nije predviđeno da to bude kao samo-analiza, ali ne možete izbjeći uviđanje načina:
na koji djelujete, ponašate se i što se od vas očekuje, uzorak koji se oblikuje, te kako izranja apsolutni uzorak. A sa disanjem, vi slamate taj
uzorak. Tako da ono što stvarno želite je prijelaz u neukalupljeno ponašanje bez zadanih obrazaca, što je način na koji djeluje ratnik-shaman.

Takodjer je znacajan tensegrity kao pomagac rekapitulacije. Poznato je da nam je sjecanje izrazenije dok radimo neke fizicke aktivnosti, pout trcanja ili slicno. Aktivnim kretnjama tijela vrsi se uzborkavanje kinesteticke memorije koja se nalazi na zadnjici butine, sto je odlicna priprema za rekapitulaciju koja se radi nakon vjezbi.
Evidentirano
Žena Vrač
जीव
कृष्ण
Postova: 11227
Offline Offline
Spol: Ženski
Judge me by my size, do you?
« Odgovor #2 na: Prosinac 21, 2008, 04:48:20 »

  Cula sam da je najbolje napraviti popis po kategorijama na nacin da prvo rekapituliras sve sexualne partnere, pa sve znacajnije ljude skim si imao neki intezivni odnos koji je trajao, pa sve ostale i na kraju roditelje...

uf kad se sjetim koliki mi je popis  :wacko: pogotovo zato jer sam se selila dosta u zivotu... previse ljudi znam    :shout:
trebalo mi je 3 dana samo da obradim jedan odnos. Moram priznati da nakon toga se zbilja jesam osjecala "lakse", energicnije...

Tnx crni skaute na ovoj ljepo obrazlozenoj temi Rekapitulacije  :drinks:
Evidentirano

BEWARE!! Anger, Fear, Aggression - dark side are they. One you start down the dark path, forever will it dominate your destiny
जीव
कृष्ण
Postova: 776
Offline Offline
Spol: Muški
:)
« Odgovor #3 na: Prosinac 21, 2008, 06:57:04 »

Evo moja pitanja. :) Al dzabe i da pitam, ovo ne mogu raditi, jer sve zahteva vizualizaciju, extra secanje...
Znaci vec se trazi od nekog da bude sposoban, pa onda....

No svakako. Da nije ovo zapravo prozivljavanje u secanju negativne, bolne, i traumaticne trenutke?
Jer kada se oni opet prozive u secanju nekoliko puta, onda izgube svoju negativnu energiju.

Valjda se rekapitulira samo ono sto je neugodno i bolno.. da bi se oslobodila zarobljena energija.

Uf, a ko je sposoban da dopre do tih momenata. ? ;)
Evidentirano

Žena Vrač
जीव
कृष्ण
Postova: 11227
Offline Offline
Spol: Ženski
Judge me by my size, do you?
« Odgovor #4 na: Prosinac 21, 2008, 07:05:48 »

Hm koliko sam ja razumjela, obradis prvo te trenutke da povratis SVOJU energiju i vratis drugome NJEGOVU da vise ne bude dio tebe, ali obradjujes i sve ostale trenutke koji nisu bolni i traumaticni, bas svega sta se sjetis.
Ja kad sam je prvi put bezuspjesno radila sam se bome kao beba rasplakala - jer sam pocela emocionalno gledati na sve  - no to je neispravan nacin rekapitulacije pa sam morala ponoviti cijeli proces. Nakon izvrsene rekapitulacije samo te osobe sam imala san kako toj osobi poklanjam bijeli cvijet i  u snu sam osjetila da je to bio rastanak.

eto neko moje iskustvo  :boast:
Evidentirano

BEWARE!! Anger, Fear, Aggression - dark side are they. One you start down the dark path, forever will it dominate your destiny
जीव
कृष्ण
Postova: 776
Offline Offline
Spol: Muški
:)
« Odgovor #5 na: Prosinac 21, 2008, 08:46:25 »

Jao, po mom misljenju mora se proziveti upravo te trenutke u kojima places, bojis se, stenjes, kada boli,
kada je tesko, jer tada se najvise oslobadja energija ona zarobljena i daje se mesto novoj cistoj energiji... :)

Ovo kazem jer vrlo dobro znam neku slicnu teniku, ali nije rekapitulacija... :)
Evidentirano

Default Avatar
जीव
कृष्ण
Postova: 191
Offline Offline
Spol: Ženski
« Odgovor #6 na: Prosinac 23, 2008, 03:30:56 »

Da, to je slično tehnici koju mi radimo na reiki grupama, prikupljanje razasute energije. Jako moćna i iscjeljujuća metoda.
Evidentirano
Default Avatar
जीव
कृष्ण
Postova: 191
Offline Offline
Spol: Ženski
« Odgovor #7 na: Prosinac 23, 2008, 03:34:24 »

Mi ne koristimo vizualizaciju, nego podignemo tu vrstu energije koja nam treba,  i radimo na stanju. Ako se slike spontano pojave, ok, ali ne izazivamo ih vizualiziranjem.Sjećanja podignemo u svakom slučaju i radimo uz određeni reiki zahvat. Bude dinamično, reakcije su razne, otpuštanje snažno. Dobra metoda, u svakom slučaju, pomaže čovjeku da se suoči s nečim neugodnim i to iscijeli.
Evidentirano
जीव
कृष्ण
Postova: 776
Offline Offline
Spol: Muški
:)
« Odgovor #8 na: Prosinac 23, 2008, 04:06:09 »

Da u tome je poenta, da se osoba opusti i posmatra sta je brine, sta ometa.. onda da usmeri paznju na to,
i razradi to. A uglavnom nelagode poticu iz nekih trauma, a jedan od nacina je da ih se rekapitulira,
oslobodi iz njih onu bol i patnju, koja je zarobljena u toj traumi. :)
Evidentirano

Žena Vrač
जीव
कृष्ण
Postova: 11227
Offline Offline
Spol: Ženski
Judge me by my size, do you?
« Odgovor #9 na: Prosinac 23, 2008, 09:52:17 »

jedino kaj reiki kosta 1500 +kn po tretmanu a tensegrty i rekapitulacija je free  :biggrin:
Evidentirano

BEWARE!! Anger, Fear, Aggression - dark side are they. One you start down the dark path, forever will it dominate your destiny
tolteq
Gost
« Odgovor #10 na: Prosinac 26, 2008, 11:58:03 »

Evo moja pitanja. :) Al dzabe i da pitam, ovo ne mogu raditi, jer sve zahteva vizualizaciju, extra secanje...
Znaci vec se trazi od nekog da bude sposoban, pa onda....

No svakako. Da nije ovo zapravo prozivljavanje u secanju negativne, bolne, i traumaticne trenutke?
Jer kada se oni opet prozive u secanju nekoliko puta, onda izgube svoju negativnu energiju.

Valjda se rekapitulira samo ono sto je neugodno i bolno.. da bi se oslobodila zarobljena energija.

Uf, a ko je sposoban da dopre do tih momenata. ? ;)

Pa nije tesko, samo radis po uputama koje su gore opisane, kad krene, vidjet ces sve ce ti se samo daje otvarati, doci ces do sjecanja iz zivota kojih se ni u ludilu nebi sjetio. Najprije odradi sexualna iskustva, pa, bolna traumaticana itd..
S vremenom ce ti tjelo to samo traziti, prozivljavat ces trenutke do najsitnijeg detalja, nevjerovatno ces se osjecati i energetsko tjelo ce ti dobivati snagu i bolju svjetlost. Nemoj se iznenaditi ako ti oci nakon nekog vremena pocnu jako sjajiti, mene malo malo neko to veli, danas mi je bas mama rekla da mi oci iskre, nedavno mi je rekla da sam pijan,... po ocima je zakljucila, he, he,..a ja tek popio kavu. :lol:
Evidentirano
tolteq
Gost
« Odgovor #11 na: Prosinac 27, 2008, 12:00:15 »

jedino kaj reiki kosta 1500 +kn po tretmanu   :biggrin:


uuuuuuuhuhuhuuuu :lol:
Evidentirano
जीव
कृष्ण
Postova: 776
Offline Offline
Spol: Muški
:)
« Odgovor #12 na: Prosinac 29, 2008, 08:33:36 »

Citat:
Tolteq:
Pa nije tesko, samo radis po uputama koje su gore opisane, kad krene, vidjet ces sve ce ti se samo daje otvarati, doci ces do sjecanja iz zivota kojih se ni u ludilu nebi sjetio. Najprije odradi sexualna iskustva, pa, bolna traumaticana itd..
S vremenom ce ti tjelo to samo traziti, prozivljavat ces trenutke do najsitnijeg detalja, nevjerovatno ces se osjecati i energetsko tjelo ce ti dobivati snagu i bolju svjetlost. Nemoj se iznenaditi ako ti oci nakon nekog vremena pocnu jako sjajiti, mene malo malo neko to veli, danas mi je bas mama rekla da mi oci iskre, nedavno mi je rekla da sam pijan,... po ocima je zakljucila, he, he,..a ja tek popio kavu. lol

Hm sexualna iskustva nemam nijedno, to znaci da ce mi ici lako, zar ne? :) E hvala za ovim, zvuci mi primamljivo,
al ipak memorija mi nije bas laka.. kad bi to bilo lako setiti se neceg detaljno.. treba tu upornosti.
A razmisljam da ugasim komp i net, i onda nekoliko dana samo radim nesto u vezi tehnika, sve ostalo batalim. :)
Evidentirano

कल्कि
जीव
कृष्ण
Postova: 48673
Offline Offline
Spol: Ženski
Goloka
« Odgovor #13 na: Srpanj 25, 2010, 02:44:31 »

Evidentirano

 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na: