forumohalu.org « Novi Postovi
 Str: [1] 2 3 4 ... 10
 1 
  na: Veljača 23, 2018, 03:44:16  
Autor Almsivi - Zadnji post od Narasimha
https://www.youtube.com/watch?v=yesyhQkYrQM

 2 
  na: Veljača 23, 2018, 12:00:32  
Autor RA - Zadnji post od pihelios

"NE MOŽETE RADITI NA SEBI PODJELJENI NA VANJSKOG I UNUTARNJEG ČOVJEKA.

Vanjski čovjek je vaša manifestacija kao unutarnjeg čovjeka i on je pod komandom unutarnjeg čovjeka. Ako vanjski čovjek ili vanjski um uzima dominaciju nad vama iznutra, kao unutarnjim umom ili čovjekom, tada vam jasno "govori" da je on gospodar, da on određuje prioritete, da on vodi život. On je prosto reakcija na situaciju, na druge, na okolinu, na sliku o sebi u životu, na predstavu. Unutarnji um nema interese u ovom. Ali ako se unutarnju um priklanja vanjskom umu, jer mu je nametnuta kontrola, tada vi gubite sebe, osjećate da ne možete kontrolirati život, da vas se vuče s jedne na drugu stranu, da živite krajnosti, pod stalnim stresom ste, pod pritiskom opravdanja i odgovora na vanjske inpute, itd. To je znak da ste opsjednuti vanjskim silama, tj. vanjskim umom koji je otvoren svim kretnjama prirode oko vas. Unutarnji um ne može da se zaštiti jer ste se vi otvorili tim kretnjama prirode (silama), i izlazi na površinu samo u rijetkim trenutcima kada ste izolirani, opušteni, pred san, ili nikada. Borba sa vanjskim umom neće dati rezultat jer sama ideja borbe dolazi iz renderiranja (obrade podataka) vanjskog uma, određenog njegovog dijela u kojem želite da budete nešto što sada niste, ili koji želi da se dobro predstavi, ili dijela koji se osjećaj povrijeđenim jer nije po njegovoj volji. Unutarnji um nije borba on je osjećaj sebe koji nema veze sa vanjskom predstavom, koji osjeća povezanost sa suptilnim Silama, suptilnom Prirodom, sobom iznutra i njegov način "borbe" je jasan stav, jasna volja, ušutkanost, smirenost, postojanost, svjesnost, odbacivanje poistovjećenja, znanje da ono što izvana živite niste stvarno vi, itd. Unutarnji um mora postepeno zaposjesti vanjski um, nametnuti mu svoju volju, svoje pravo stanje, svoje odluke i težnje, nametnuti mu nepoistovjećivanje sa kretnjama okolne prirode ili drugih, postaviti ga na mjesto sluge. Ali reći da je unutarnji um savršen bilo bi pogrešno. On ima te momente savršenstva ali na njemu se treba raditi. Cijeli Rad i duhovnost je unutar unutarnjeg uma a ne unutar vanjskog uma. Duhovnost kojoj gospodari vanjski um je duhovnost predstave, duhovnost prikazivanja i igranja uloge duhovnog čovjeka zajedno sa maskama koje on ima. Današnja duhovnost j vanjski um, predstava a ne unutarnju um. I to se lako vidi ako želite vidjeti. Ali u tom viđenju jako je bitno vidjeti i svoje predstave koje igrate, također, sa vanjskim umom i odbaciti ih. Samo tada možete razaznati predstave drugih."BhK

 3 
  na: Veljača 19, 2018, 05:52:48  
Autor Kalki - Zadnji post od Khadyōta
https://www.youtube.com/watch?v=fg0Y57gMcl0&ab_channel=DharmaNation

 4 
  na: Veljača 19, 2018, 09:23:42  
Autor RA - Zadnji post od pihelios

 5 
  na: Veljača 18, 2018, 09:48:09  
Autor RA - Zadnji post od piheliosInterview with Kalii

"You are convinced that some god is standing up there and waiting for your return. Yes, I believe it is so in your imagination. You are convinced that someone or something will help you on the Path, give you a direction out of love and wisdom, out of wish for your awakening. You are convinced that someone cares about you, that you have a value, that you have a purpose. You gave the purpose by reasoning about Cause and Effect that you think exist, because you have noticed that falling on the ground is a cause of all negative reactions or that the fall itself is an effect of a causative stone on your path. You have connected these two things, gave them a meaning, thinking you were right and so you are looking at the Universe and the Path in the same way. You think that good karma will free you from something, but you don't understand that it is just an imagination of cause and effect that you imagine, hope for and blindly believe in. You think that some imaginary Guru will awake you, because he cares about you, because he recognizes you as his son/daughter, because, for god's sake, you have a purpose, you have a life, you have a soul. Yes, but only in your imagination."

 6 
  na: Veljača 12, 2018, 08:07:12  
Autor Almsivi - Zadnji post od Khadyōta
https://www.youtube.com/watch?v=10d07QtAQwU&list=PLU4A8LsnefqUkUFPh5RtRDz9dI5L9Br_4

Malo kirtana :)

 7 
  na: Veljača 12, 2018, 08:58:30  
Autor Master Joda - Zadnji post od Khadyōta
Jako zanimljiv i dojmljiv san sinoć. Komunicirala sam s "devi", odnosno božicom. Imala sam bilježnicu u koju napišem pitanje i odložim olovku. Olovka se potom sama podigne i ispiše odgovor na moje pitanje. Komunikacija je tako trajala dok nije došla moja baka i htjela vidjeti što se događa. Ponovno sam ispisala pitanje i odložila olovku, ali ju je moja baka uzela u ruke. Počela sam vikati na nju da to ne smije raditi, da će prekinuti komunikaciju. Tako je i bilo, više nisam dobila odgovor. Žao mi je što se ne sjećam ni pitanja ni odgovora.
Nakon toga sam sanjala da šećem vani s frendicom i ona mi je spominjala hinduističku božicu sa sedam nogu. Sad istražujem po internetu, možda ju nađem negdje...nisam još čula da takva postoji.

U biti sad sam se sjetila da sam frendici u snu odgovorila da se radi o Kali, ali ona nema sedam nogu...

 8 
  na: Veljača 05, 2018, 07:59:20  
Autor Kalki - Zadnji post od Khadyōta
Jako moćno, obavezno pogledajte.. cijeli kanal je zanimljiv.

https://www.youtube.com/watch?v=H3kUckr6B1c&ab_channel=LogicalHindu

 9 
  na: Veljača 04, 2018, 02:12:00  
Autor Kalki - Zadnji post od Khadyōta
Super Narasimha, slobodno briši ono što vidiš da više ne funkcionira. Povremeno ću ti se i ja priključiti kad uhvatim malo više vremena i mira. ;)

 10 
  na: Veljača 04, 2018, 01:38:15  
Autor Kalki - Zadnji post od Narasimha
Ja sam lagano krenuo sa 1 slikom 1000 rijeci  tongue

 Str: [1] 2 3 4 ... 10